εξοικονομώ-αυτονομώ-2020

Εξοικονομώ – Αυτονομώ 2020

Το νέο πρόγραμμα Εξοικονομώ – Αυτονομώ 2020 θα ξεκινήσει 30 Νοεμβρίου 2020. Η AGS Μηχανική αναλαμβάνει τη μελέτη, επίβλεψη και κατασκευή ή ανακαίνιση κατοικιών, παρέχοντας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, στις ανταγωνιστικότερες τιμές της αγοράς.

Η κατασκευή και ανακαίνιση ενός ενεργειακού σπιτιού δεν είναι εύκολη υπόθεση και περιλαμβάνει αρκετές απαιτητικές εργασίες. Γι αυτό τον λόγο θα πρέπει να επιλέξετε έμπειρους μηχανικούς με εξειδικευμένα συνεργεία.

Νέο πρόγραμμα Eξοικονομώ 2020

Η διαδικασία υπαγωγής στο νέο πρόγραμμα έχει γίνει πιο απλή και οι προϋποθέσεις υπαγωγής έχουν αλλάξει, ως προς το εισόδημα και την ενεργειακή κατηγορία στην οποία κατατάσσεται το κάθε κτίριο.

Το «Εξοικονομώ – Αυτονομώ 2020», θα έχει προϋπολογισμό ύψους 850 εκατομμυρίων ευρώ και τα ποσοστά επιχορήγησης για την εξοικονόμηση ενέργειας θα φθάνουν σε ορισμένες περιοχές της χώρας ακόμη και στο 95 τοις εκατό.

Ο Οδηγός του Προγράμματος προ δημοσιεύτηκε για να διευκολύνει τους ενδιαφερόμενους ιδιοκτήτες ακινήτων να ετοιμάσουν την αίτηση τους. Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ 2020» δίνει περισσότερη έμφαση σε θέματα ενεργειακής εξοικονόμησης τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και εθνικό επίπεδο.

Ποιες κατοικίες μπορούν να υπαχθούν στο πρόγραμμα Εξοικονομώ – Αυτονομώ 2020;

Σκοπός του προγράμματος εξοικονομώ είναι να βελτιώσει τις παλιές κατοικίες σε ενεργειακή κλίμακα (Α, Β). Ένα ενεργειακό σπίτι ή κτίριο, γενικά, θεωρείται αυτό που δεν καταναλώνει πολλή ενέργεια για τη λειτουργία και την άνεση των ενοίκων του.

Επιλέξτε από τις υπηρεσίες μας:

 • Μελέτη αποδοτικότητας εγκαταστάσεωνςξοικονομώ-αυτονομώ-2020
 • Εκτίμηση ακινήτων
 • Εξοικονομώ – Αυτονομώ 2020
 • Κουφώματα “Θέρμο“
 • Θερμο-προσόψεις
 • Εσωτερική και εξωτερική μόνωση

Πώς λειτουργεί η μόνωση;

Για να καταλάβετε πώς λειτουργεί, η μόνωση βοηθά στην κατανόηση της ροής θερμότητας, η οποία περιλαμβάνει τρεις βασικούς μηχανισμούς:

 1. αγωγιμότητα
 2. μεταφορά
 3. ακτινοβολία

Η αγωγιμότητα είναι ο τρόπος με τον οποίο η θερμότητα κινείται μέσω υλικών, όπως όταν ένα κουτάλι τοποθετημένο σε ένα ζεστό φλιτζάνι καφέ μεταφέρει θερμότητα μέσω της λαβής του στο χέρι σας. Η μεταφορά είναι ο τρόπος με τον οποίο η θερμότητα κυκλοφορεί μέσω υγρών και αερίων και γι αυτό αυξάνεται ο ελαφρύτερος, πιο ζεστός αέρας και οι ψυχρότεροι, πιο πυκνότερος αέρας εισέρχεται στο σπίτι σας. Η ακτινοβολία θερμότητας ταξιδεύει σε ευθεία γραμμή και θερμαίνει οτιδήποτε στερεό υπάρχει στην πορεία του που απορροφά την ενέργειά του.

Τα περισσότερα κοινά μονωτικά υλικά λειτουργούν με επιβράδυνση της αγώγιμης ροής θερμότητας και – σε μικρότερο βαθμό – της ροής θερμότητας. Τα φράγματα ακτινοβολίας και τα συστήματα ανακλαστικής μόνωσης λειτουργούν μειώνοντας την αύξηση της θερμότητας. Για να είναι αποτελεσματική, η ανακλαστική επιφάνεια πρέπει να βλέπει στον εναέριο χώρο.

Μονώστε το σπίτι σας με το πρόγραμμα Εξοικονομώ – Αυτονομώ 2020

Ανεξάρτητα από τον μηχανισμό, η θερμότητα ρέει από θερμότερο σε ψυχρότερο έως ότου δεν υπάρχει πλέον διαφορά θερμοκρασίας. Στο σπίτι σας, αυτό σημαίνει ότι το χειμώνα, η θερμότητα ρέει απευθείας από όλους τους θερμαινόμενους χώρους διαβίωσης σε παρακείμενες θερμαινόμενες σοφίτες, γκαράζ, υπόγεια, ακόμη και στους υπαίθριους χώρους.

Η ροή θερμότητας μπορεί επίσης να κινηθεί έμμεσα μέσω εσωτερικών οροφών, τοίχων και δαπέδων – όπου υπάρχει διαφορά θερμοκρασίας. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, η εξωτερική θερμοκρασία ρέει από τον εξωτερικό χώρο στο εσωτερικό ενός σπιτιού.

Για να διατηρήσετε την άνεση, η θερμότητα που χάνεται το χειμώνα πρέπει να αντικατασταθεί από το σύστημα θέρμανσής σας και η θερμότητα που αποκτήθηκε το καλοκαίρι πρέπει να αφαιρεθεί από το σύστημα ψύξης. Η σωστή μόνωση του σπιτιού σας θα μειώσει αυτήν τη ροή θερμότητας παρέχοντας μια αποτελεσματική αντίσταση στη ροή της θερμότητας.

Ενεργειακή απόδοση και Εξοικονομώ – Αυτονομώ 2020

Εάν το σπίτι σας δεν έχει κατασκευαστεί ειδικά για ενεργειακή απόδοση, μπορείτε να μειώσετε τους λογαριασμούς ενέργειας προσθέτοντας περισσότερη μόνωση. Τα περισσότερα παλιά σπίτια έχουν λιγότερη μόνωση από τα σπίτια που χτίζονται τα τελευταία χρόνια, αλλά ακόμη και η προσθήκη μόνωσης σε ένα νεότερο σπίτι μπορεί να σας κάνει απόσβεση του κόστους σε ελάχιστο χρόνο.

Για να προσδιορίσετε εάν πρέπει να προσθέσετε μόνωση, πρέπει πρώτα να μάθετε πόση μόνωση έχετε ήδη στο σπίτι σας και πού βρίσκεται. Ένας καταρτισμένος Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός θα αναλάβει να ελέγξει τη μόνωση ως μέρος μιας αξιολόγησης ενέργειας ολόκληρου του σπιτιού. Μια ενεργειακή εκτίμηση, επίσης γνωστή ως οικιακός έλεγχος ενέργειας, θα βοηθήσει επίσης στον εντοπισμό περιοχών του σπιτιού σας που χρειάζονται στεγανοποίηση αέρα. (Πριν μονώσετε, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το σπίτι σας είναι σωστά σφραγισμένο.)

Η ενεργειακή εκτίμηση περιλαμβάνει τα εξής:

 • Την ύπαρξη ή όχι μόνωσης
 • Τι είδους μόνωση έχετε
 • Την τιμή R και το πάχος ή το βάθος της μόνωσης που έχετε

Εάν κατοικείτε σε νέο σπίτι, πιθανότατα μπορείτε να λάβετε αυτές τις πληροφορίες από τον εργολάβο. Εάν κατοικείτε σε παλιό, θα πρέπει να ελέγξετε τη μόνωση.

Επιθεώρηση και αξιολόγηση της μόνωσης σας

Το εξειδικευμένο συνεργείο μας εξετάζει τη σοφίτα, τους τοίχους και τα πατώματα δίπλα σε έναν μη θερμαινόμενο χώρο, όπως γκαράζ ή υπόγειο. Τα δομικά στοιχεία εκτίθενται συνήθως σε αυτές τις περιοχές, γεγονός που καθιστά εύκολο να δείτε τι είδους μόνωση έχετε και να μετρήσετε το βάθος ή το πάχος της.

Προσδιορισμός προτεινόμενων τιμών R

Όταν αξιολογηθούν οι τιμές R της μόνωσης σας, μπορείτε στη συνέχεια να προσδιορίσετε πόση μόνωση πρέπει να προσθέσετε και πού πρέπει να προσθέσετε μέγιστη ενεργειακή απόδοση.

Εκτίμηση κόστους ανακαίνισης και μόνωσης Εξοικονομώ – Αυτονομώ 2020

Η AGS ENGINEERING αναλαμβάνει την προετοιμασία και σύνταξη φακέλου για το πρόγραμμα Εξοικονομώ – Αυτονομώ 2020 για τις εξής υπηρεσίες:

 • Αναβαθμίσεις ενέργειας
 • Μόνωση
 • Ανακαίνιση
 • Κατασκευή
 • Μελέτη
 • Επίβλεψη
 • Διαχείριση Τεχνικών Έργων
 • Νομιμοποίηση Αυθαιρέτων

Αποφασίζοντας τι είδους μόνωση θα προσθέσετε

Εάν αποφασίσετε να προσθέσετε μόνωση στο σπίτι σας με το νέο πρόγραμμα Εξοικονομώ – Αυτονομώ 2020, ανατρέξτε στις πληροφορίες μας σχετικά με τους διαθέσιμους τύπους μόνωσης που θα σας βοηθήσουν να αποφασίσετε τι τύπο θα χρησιμοποιήσετε και πού να μονώσετε.

Το ποσό της μόνωσης ή της τιμής R που θα χρειαστείτε εξαρτάται από το κλίμα, τον τύπο του συστήματος θέρμανσης και ψύξης και το τμήμα του σπιτιού που σκοπεύετε να μονώσετε. Για να μάθετε περισσότερα, ανατρέξτε στις πληροφορίες μας σχετικά με την προσθήκη μόνωσης σε υπάρχουσα κατοικία ή τη μόνωση νέου σπιτιού.

Επίσης, να θυμάστε ότι η σφράγιση αέρα και ο έλεγχος υγρασίας είναι σημαντικά για την ενεργειακή απόδοση, την υγεία και την άνεση στο σπίτι.

Επικοινωνήστε με την AGS ENGINEERING και βελτιώστε την καθημερινότητα στο σπίτι σας.

Δείτε περισσότερα για Εξοικονομώ – Αυτονομώ 2020:

Μενού
Call Now Button