/ti-na-apofigete-…anete-anakainisi/

Τι να αποφύγετε όταν κάνετε ανακαίνιση;

Έχετε πάρει τη μεγάλη απόφαση, συναντηθήκατε με τον οικονομικό σας σύμβουλο, πήρατε κάποιο δάνειο και αγοράσατε ένα σπίτι ή ένα διαμέρισμα που θέλετε να μετατρέψετε σε AirBnB. Αυτό είναι θαυμάσιο! Τώρα όμως, σύμφωνα με την Ags Engineering, έρχεται το δύσκολο μέρος: να το κάνετε δικό σας. Είτε πρόκειται για ανακαίνιση σε όλο το σπίτι από την αρχή ή απλώς προσπαθείτε να ανακαινίσετε κάποια δωμάτια, υπάρχουν πολλά περισσότερα για το σχεδιασμό ενός ακινήτου από ό, τι νομίζετε.

Η απόφαση της ανακαίνισης είναι πολύ σημαντικό βήμα καθώς εκτός από χρήματα απαιτεί επίσης και χρόνο. Πάμε να δούμε λοιπόν τι να αποφύγετε όταν κάνετε ανακαίνιση;

1. Ξεκινάτε την ανακαίνιση πολύ γρήγορα

Εάν είναι δυνατόν, ζήστε στο σπίτι σας για λίγο πριν κάνετε σχέδια για επισκευές και ανακαίνιση. Θα πρέπει να μάθετε τη ροή του αέρα, πώς χτυπά ο ήλιος το κάθε δωμάτιο, πού είναι τα σημεία που “κλείνουν” το σπίτι, με ποιον τρόπο η βροχή πέφτει πάνω του, πως είναι η κατάσταση στα πατώματα και τους τοίχους και πολλά άλλα. Όλα αυτά θα σας βοηθήσουν με τις επιλογές σας όταν κάνετε τα σχέδιά σας να αλλάξετε τα πράγματα.

Μπορεί κάτι να σας αρέσει όπως έχει και να το κρατήσετε, ή μπορεί κάτι που σας διέφυγε στην αρχή να θέλει οπωσδήποτε αλλαγή!

2. Δεν υπολογίζετε σωστά το κόστος

Οι περισσότερες “θέσεις εργασίας” που θα δώσετε στο συνεργείο θα κοστίζουν περισσότερο και θα διαρκέσουν περισσότερο από ό, τι περιμένετε, οπότε προσθέστε πάντα το 10 τοις εκατό σε αυτό που πιστεύετε ότι θα έχει συνολικό ένα έργο κατά τον προϋπολογισμό. Επίσης υπολογίστε τυχόν απρόσμενες ζημιές που μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια της ανακατασκευής, ιδιαίτερα αν πρόκειται για ένα παλιό σπίτι.

3. Περιμένετε τα πάντα να πάνε σύμφωνα με το σχέδιο

Η εργασία σε παλαιότερα κτίρια μπορεί να αποφέρει πολλά απρόβλεπτα γεγονότα. Ποιος ξέρει τι είναι πίσω από αυτόν τον τοίχο που ανοίγετε; Η νέα κατασκευή είναι πιο ελεγχόμενη, αλλά αυτό δεν σημαίνει πάντα ομαλή ιστιοπλοΐα. Να είστε προετοιμασμένοι για το απροσδόκητο.  Εμπιστευτείτε τους ειδικούς στις ανακαινίσεις και όλα θα πάρουν το δρόμο τους.

4. Δεν προσλαμβάνετε έναν ειδικό από την αρχή

Ένα κοινό λάθος που κάνουν οι περισσότεροι όταν ανακαινίζουν το σπίτι τους είναι να μην προσλαμβάνουν ειδικό. Πρόκειται να ξοδέψετε περισσότερα από όσα φανταζόσασταν σε αυτή την περίπτωση όμως, καθώς δεν έχετε την τεχνογνωσία για κάτι τέτοιο. Οι σχεδιαστές εσωτερικών χώρων και οι αρχιτέκτονες συνήθως είτε χρεώνουν ανά ώρα είτε παίρνουν ένα ποσοστό της συνολικής εργασίας (ας πούμε, 10 τοις εκατό) – ένα μικρό ποσό συγκρίνει τη συνολική πληρωμή σας.

/ti-na-apofigete-…anete-anakainisi1

5. Πηγαίνετε για τη χαμηλότερη προσφορά

Στην AGS Engineering, πιστεύουμε ότι η καλή επαγγελματική βοήθεια αξίζει τα χρήματα που θα δώσετε. Αυτό σημαίνει  σωστός σχεδιασμός καθώς και σταθερή κατασκευή. Να είστε πρόθυμοι να πληρώσετε για έναν καλό εργολάβο και να είστε προσεκτικοί με αυτόν που είναι φθηνός και διαθέσιμος αμέσως.

6. Πρόσληψη επαγγελματία που δεν φέρνει αποτελέσματα

Ακριβώς επειδή κάποιος είναι καλός σχεδιαστής δεν σημαίνει ότι θα ταιριάζει καλύτερα σε εσάς. Έχετε την ίδια αισθητική; Προτεραιότητες; Εάν δεν σας κάνει πολλές ερωτήσεις σχετικά με τις ανάγκες, τις επιθυμίες σας και τον τρόπο που ζείτε, βρείτε κάποιον άλλο. Οι δεξιότητες ακρόασης και η περιέργεια είναι ζωτικής σημασίας.

7. Δεν ζητάτε συστάσεις από τον επαγγελματία που θα αναλάβει την ανακαίνιση

Καλό θα ήταν να επικοινωνήσετε με τους προηγούμενους πελάτες από οποιονδήποτε επαγγελματία σκοπεύετε να προσλάβετε. Αυτοί οι άνθρωποι θα έχουν βιώσει το άτομο στο σημερινό του επίπεδο επίτευξης και στελέχωσης. Και επισκεφτείτε τους ιστότοπους εργασίας των υποψηφίων σας για να μάθετε αν σας αρέσει αυτό που βλέπετε από την άποψη της καθαριότητας και της ατμόσφαιρας.

8. Δεν κάνετε αρκετές ερωτήσεις στο συνεργείο σας

Μη διστάσετε να κάνετε πολλές ερωτήσεις. Δεν υπάρχει πρόβλημα, και επιπλέον, είναι τα χρήματά που εσείς ξοδεύετε άρα πρέπει να ξέρετε γιατί, που, πως, πότε και σε τι θα ξοδευτούν. Στην Ags Engineering, πιστεύουμε ότι πρέπει να μας ρωτάτε τα πάντα γιατί πρόκειται για το σπίτι που θα ζήσετε για πολλά χρόνια! Δε θέλουμε λοιπόν να γίνουν λάθη που προκύπτουν από έλλειψη συνεννόησης.

9. Γίνονται πολλές αλλαγές στην πορεία της ανακαίνισης

Ένα βασικό μέρος του τι να αποφύγετε όταν κάνετε ανακαίνιση σπιτιού, είναι οι πολλές αλλαγές. Οι αλλαγές που φαίνονται απλές για εσάς μπορεί να απαιτούν πολλή δουλειά στο πίσω μέρος, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει με τον σχεδιαστή ή τον κατασκευαστή σας για ακόμη και μικρές προσαρμογές. Ακόμη και η μετακίνηση ενός διακόπτη φωτός ή μιας πρίζας λίγα εκατοστά πιο δεξιά μπορεί να κοστίσει αρκετά χρήματα καθώς όλα είναι προμελετημένα όταν διαμορφώνουμε το σχέδιο του σπιτιού σας.

10. Δε βάζετε χρονοδιάγραμμα στην ανακαίνιση

Συνεργαστείτε με τον εργολάβο σας για να δημιουργήσετε μια λίστα αντικειμένων που πρέπει να αγοραστούν και προθεσμίες για τη λήψη αποφάσεων. Το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι να αισθανθείτε άγχος για να κάνετε μια σημαντική επιλογή αγώνων που θα μετανιώσετε αργότερα. Επενδύστε σε μια επιτυχημένη ανακαίνιση σπιτιού όσο χρόνο και αν πάρει να ολοκληρωθεί.

11. Προσπαθείτε να γίνετε εσείς ο γενικός εργολάβος

Εκτός από την εμπειρία τους με την κατασκευή, τα υλικά και τις πηγές, οι γενικοί εργολάβοι έχουν κάτι άλλο να προσφέρουν: αποτελέσματα και σωστή δουλειά. Δεν έχετε μεγάλη επιρροή σε έναν ηλεκτρολόγο, σωστά; Γιατί τότε να εμπλακείτε στη δουλειά του εργολάβου που αναλαμβάνει την ανακαίνισή σας; Αφήστε μας λοιπόν να κάνουμε αυτό που ξέρουμε καλύτερα, πετυχημένες ανακαινίσεις, και μπείτε για λίγο στο ρόλο του παρατηρητή.

Όπως αναφέραμε και νωρίτερα, είναι προτιμότερο να είσαστε στη θέση του παρατηρητή και να μας κάνετε ερωτήσεις! Έτσι θα βγάλουμε σίγουρα το αποτέλεσμα που θέλετε και θα είμαστε όλοι ικανοποιημένη από την τελική εικόνα.

Επικοινωνήστε με την εταιρία μας για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ανακαίνιση, την ενεργειακή ανακαίνιση, τα προγράμματα εξοικονομώ ή τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων. Είμαστε δίπλα σας!

Δείτε περισσότερα για ανακαινίσεις:

 

 

Μενού
Call Now Button