7-tips-ananeosete-to-spiti-sas/

7 tips για να ανανεώσετε το σπίτι σας

Η ανανέωση του σπιτιού σας μπορεί να έρθει και με μικρές απλές κινήσεις αντί για μια μεγάλη, ολοκληρωμένη ανακαίνιση. Πολλοί άνθρωποι δεν σκέφτονται ότι με μικρές αλλαγές μπορούν να βελτιώσουν την εικόνα του σπιτιού τους και περιμένω να συγκεντρώσουν χρήματα για να κάνουν ολική ανακαίνιση. Στο σημερινό άρθρο, η ομάδα της Ags Engineering, θα παρουσιάσει 7 tips για να ανανεώσετε το σπίτι σας, τα οποία μπορείτε να τα κάνετε είτε όλα μαζί είτε βήμα βήμα ξεχωριστά.

Βάψτε τους τοίχους σας

Κάθε ιδιοκτησία θα επωφεληθεί από ένα καλό και νέο στρώμα χρώματος. Το μυστικό για μια εξαιρετική δουλειά βαφής είναι η προετοιμασία, οπότε φροντίστε να ξύσετε τυχόν ξεφλουδισμένα χρώματα από τις οροφές και τους τοίχους και να πλύνετε τους τοίχους με σαπούνι πριν βάψετε ξανά.

Οι τάσεις των χρωμάτων έρχονται και πηγαίνουν, αλλά ένα κλασικό λευκό χρώμα παρέχει ένα ελαφρύ και φωτεινό σημείο εκκίνησης, επιτρέποντας στο διαμέρισμα να πάρει την προσωπικότητά του από το χρώμα και την υφή των επίπλων. Να θυμάστε, ότι το βάψιμο του σπιτιού δεν είναι μια απλή υπόθεση, όσο εύκολο και αν φαίνεται. Γι’ αυτό φροντίστε να κάνετε μια προεργασία και να ταιριάξετε τα χρώματα των τειχών με τα έπιπλα σας και την διάθεσή σας.

Φωτισμός

Οι παλαιότερες μονάδες έχουν συχνά πολύ βασικό φωτισμό. Σε πολλές περιπτώσεις, διαθέτουν επίπεδα φώτα, φώτα μονής ανάρτησης και ποικιλία φωτισμού τροχιάς παντού. Αυτός είναι ένας τομέας στον οποίο μπορείτε πραγματικά να κάνετε τη διαφορά. Εκτός από τον φωτισμό οροφής, σκεφτείτε τα φώτα που είναι κρυμμένα στους τοίχους (κρυφό φωτισμό), τα φωτιστικά δαπέδου και τα επιτραπέζια φωτιστικά, τα οποία σας επιτρέπουν να δημιουργείτε διάθεση και ενδιαφέρον χωρίς να χρησιμοποιείτε καθόλου εναέρια.

Εξάλλου, ένα σκοτεινό σπίτι όσο όμορφα και να είναι, δεν μπορεί να αναδειχθεί όπως του αξίζει.

Ηλεκτρικά

Εάν οι διακόπτες τροφοδοσίας της μονάδας σας βρίσκονται σε ένα κοινόχρηστο ντουλάπι, μπορείτε να προσθέσετε αξία στο διαμέρισμά σας εγκαθιστώντας έναν πίνακα διανομής μέσα στο διαμέρισμά σας. Εάν μια ασφάλεια πέσει, είναι πολύ πιο γρήγορη και ασφαλέστερη η επαναφορά του διακόπτη στον δικό σας πίνακα.

Παράθυρα και πόρτες

Κανείς δεν είναι ευχαριστημένος με τα παλιά ξύλινα κουφώματα που βρίσκονται σε πολλά σπίτια στην Ελλάδα. Εάν και δεν είναι μία είναι πλαστική διάθεση τα σπίτια, δεν είναι αποδοτικά όσον αφορά την απώλεια ενέργειας. Γενικά, εάν η εταιρεία διαχείρισης κατέχει τα παράθυρα και τη μπροστινή πόρτα σας, δεν μπορούν να αλλάξουν οι πόρτες και τα παράθυρα χωρίς εξουσιοδότηση. Ωστόσο, ελέγξτε τους κανονισμούς σας, καθώς ορισμένες φορές τα παράθυρα και οι πόρτες στα μπαλκόνια θεωρούνται ευθύνη του ιδιοκτήτη.

Όταν ένας συνδυασμός πόρτας και παραθύρου ανοίγει σε ένα μπαλκόνι, ενδέχεται να μπορείτε να ζητήσετε αλλαγές από την εταιρεία ιδιοκτητών όταν συμβαδίζουν με το θέμα του κτηρίου.

Τα διαμερίσματα σε πολυσύχναστους δρόμους ή σε θορυβώδεις τοποθεσίες θα επωφεληθούν από την επεξεργασία των παραθύρων με κάποιο σύστημα για τη μείωση του θορύβου. Όπως αναφέραμε και παραπάνω, τα παλιά ξύλινα κουφώματα δεν έχουν καλή μόνωση οπότε μπορεί να σας δημιουργήσει προβλήματα κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Μπορείτε επίσης να επιμεληθείτε για την αλλαγή των κουφωμάτων από το πρόγραμμα εξοικονομώ – αυτονομώ  2020.

Δάπεδα

Τα παλαιότερα σπίτια,  πιθανότατα θα έχουν παρκέ στο υπνοδωμάτιο και στο σαλόνι, lino στην κουζίνα, πλακάκια στο μπάνιο και σκυρόδεμα στο μπαλκόνι. Η παραλλαγή μπορεί να είναι κάποιος τύπος παρκέ μελαμίνης στο σαλόνι ή πλακάκι και μωσαϊκό.

Τα παραπάνω ισχύουν στην καλύτερη περίπτωση, στα σπίτια τα οποία έχουν χτιστεί εντός εικοσαετίας. Τα παλαιότερα σπίτια, διαθέτουν μωσαϊκά σε όλη την έκταση του σπιτιού, και παλιά πλακάκια στην κουζίνα και το μπάνιο. Όταν αγοράζετε ένα σπίτι, αν θέλετε να το ανανεώσετε ή όταν θέλετε να έχει αξία για την μεταπώληση του καλό θα ήταν να ανανεώσετε τα δάπεδα.

Σε μερικούς ανθρώπους δεν αρέσει το χαλί στην κρεβατοκάμαρα, οπότε είναι η επιλογή σας να δημιουργήσετε ένα εντυπωσιακό πάτωμα στο δωμάτιο αυτό. Τα πλακάκια στην κουζίνα και το μπάνιο, προτείνουμε να είναι μονόχρωμα ή εάν επιλέξετε κάποιο σχέδιο να είναι διακριτικό, ώστε το μπάνιο σας και η κουζίνα σας να είναι διαχρονικά δωμάτια όσα χρόνια κι αν περάσουν.

Μπαλκόνι

Το πάτωμα του μπαλκονιού συχνά αγνοείται όταν σκέφτεστε την ανανέωση του σπιτιού σας. Στο σπίτι σας πιθανότατα το μπαλκόνι θα είναι απλό σκυρόδεμα ή πλακάκια. Πολλοί κατασκευαστές, αγνοούν τις βεράντες και τα μπαλκόνια, γεγονός που όταν αγοράζετε ένα σπίτι δε σας επιτρέπει να κάνετε και πολλές αλλαγές. Ονομάζεται σε μία πόλη η οποία έχει ζέστη για περισσότερες από τρεις μήνες, θα θέλετε να επενδύσετε στις αλλαγές που θα βελτιώσουν το μπαλκόνι σας.

Εάν έχετε πλακάκια και έχουν μοτίβο που είναι ξεπερασμένο, μπορεί να μπορείτε να τα αντικαταστήσετε ή, ανάλογα με την αποστράγγιση και το ύψος της πόρτας, ενδέχεται να μπορείτε να πλακάρετε πάνω από τα υπάρχοντα πλακάκια (ή να ρίξετε απλό σκυρόδεμα). Εάν επιλέξετε πλακάκια, βεβαιωθείτε ότι είναι αντιολισθητικά, επειδή θα είναι υγρή περιοχή κατά τη διάρκεια του χειμώνα και του φθινοπώρου.

Η άλλη επιλογή που είναι δημοφιλής στους ενοικιαστές που θέλουν να αναβαθμίσουν το μπαλκόνι τους χωρίς να λάβουν άδεια είναι να αγοράσουν προκατασκευασμένα ξύλα ή τετράγωνα από ξύλο που συνδέονται μεταξύ τους και επιτρέπουν στο νερό να περάσει από τους χώρους, έτσι ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα αποστράγγισης. Μπορούν επίσης να ονομαστούν «ξύλινα πλακόστρωτα» ή «πλακίδια ξύλου». Μπορούν εύκολα να κοπούν σε μέγεθος για να ταιριάζουν και καθώς δεν είναι στερεωμένα και δεν είναι ορατά από το δρόμο, δεν υπάρχει πρόβλημα με τους ιδιοκτήτες εάν νοικιάζετε το σπίτι.

Ροή αέρα

Εάν έχετε διπλά τζάμια για λόγους θορύβου κυκλοφορίας, τότε πρέπει επίσης να κοιτάξετε τον κλιματισμό. Τα δύο αυτά στοιχεία πρέπει να συμβαδίζουν. Κάθε νέο διαμέρισμα στην αγορά θα προσφέρει κλιματισμό, οπότε για να ανταγωνιστούμε μαζί τους πρέπει να συμπεριλάβουμε και τον κλιματισμό στην αναβάθμισή μας. Ένα κλιματιστικό split-system με τη μονάδα κεφαλίδας σε καλή θέση θα θερμαίνει και θα δροσίζει ολόκληρο το διαμέρισμά σας.

Σύνοψη για τα 7 tips για να ανανεώσετε το σπίτι σας

Τέλος, όπως αναφέραμε και παραπάνω δε χρειάζεται να πραγματοποιήσετε όλες αυτές αλλαγές είναι τίμια καθώς θα κοστίσει χρόνο και χρήματα. Μπορείτε να ξεκινήσετε με το βάψιμο του σπιτιού σας και να προχωράτε σε αλλαγές από το ένα δωμάτιο στο άλλο όπως η κουζίνα ή το μπάνιο. Από τα 7 tips για να ανανεώσετε το σπίτι σας, δε θα μπορούσαμε να παραλείψουμε τα ηλεκτρολογικά, αφού παίζουν μεγάλο ρόλο στην αξία του ακινήτου σας. Επικοινωνήστε με την εταιρία μας για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ανακαινίσεις!

Δείτε περισσότερα για ανακαινίσεις:

Μενού
Call Now Button